top of page

מרגישים האטה בעסק, אל תטמנו את הראש בחול





לא מעט עסקים חווים מצב של האטה לאחרונה.

זה כבר לא רק הייטק. לקוחות בתחומי הנדל"ן, מוצרי הצריכה והמותרות, בעלי עסקים קטנים ובנונים מדווחים על האטה בפעילות העסקית.

השפעות עליית הריבית, הירידה בהכנסה הפנויה וההאטה בפעילות הכלכלית במשק כבר נראות בשטח.

איך זה נראה? בהתחלה רוב בעלי העסקים הקטנים מתעלמים, אחר כך זה די משתק ואז מתחילים להתייעל שלא לומר לקצץ.

אבל זה רק צד אחד, קיצוץ שהוא רק קיצוץ מבלי להתאים לתוכנית כוללת עשוי לגרום לעסק לפגיעה לטווח הארוך.


מה עושים כשיש האטה בפעילות העסקית?


  • בחנו את המוצרים/השירותים שאתם מוכרים. בדקו אילו שירותים הם הנדרשים ביותר מבחינת הלקוחות שלכם, בימים אלו והתאימו אותם לצרכי השעה.

  • מקדו את השיווק במוצרים או שירותים שיכולים לתת מענה מקסימלי ללקוחות ושתוכלו לשווק אותם במהירות המרבית. זה יאפשר לכם לשמור על תזרים מזומנים יציב. אל תוותרו על שיווק בתקופה הזו. הוא חשוב יותר מאי פעם!!!

  • רכזו את מרבית המשאבים שלכם לשימור הלקוחות הקיימים ולמתן מענה לצרכים החדשים שלהם, וערכו מבצע "התעוררות" ללקוחות שכבר הרבה זמן לא שמעתם מהם.

  • צמצמו את כוח האדם בהתאם, הגדירו את התפקידים מחדש, מקסמו את הפוטנציאל האישי והמקצועי של כל מי שנשאר איתכם... כולל אתכם עצמכם!

  • תכנון לטווחים קצרים - כאשר חש האטה והמצב נראה לא ברור לגבי העתיד, תכננו את הפעילות את לוחות הזמנים ואת התקציבים לטווחים קצרים חודש עד 6 חודשים.

  • בדקו בדיוק מה סכום ההוצאות הנדרש כדי לשמור על העסק: כל ההוצאות הקבועות, כולל שכרך שלך.

  • בנה תוכנית שיווק בהתאם.

  • היה בבקרה מתמדת.

באופן טבעי פעילות מרחיבה מטפחת היבטים חיובים בערכים תדמיתיים ואילו פעילות כיווץ וצמצום משפיעה לכיוון השלילי. לעיתים, ההשפעה מהותית ומשמעותית עד כדי יצירת איום על העסק מצד אחד ו/או חיזוק העסק ויצירת יציבות עסקית לשנים מצד שני.


אם אתם מרגישים את ההאטה בעסק וצריכים עזרה.

עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מאות בעלי עסקים ויזמים עם רעיונות ומיזמים. כאלו שצמחו, הרוויחו וגדלו וכאלו שנמצאו כלא כדאיים.

כולם נבחנו לעמוק, בהתאמה לבעל העסק, לכל אחד ואחד נבנתה תוכנית עבודה מדויקת עם מטרות ברורות, שמאפשרות בצורה שקופה לראות את הדרך, לאמץ את שיטות העבודה להצליח.







Comments


bottom of page