מיתון - האטה בפעילות העסקית - יש מה לעשות
מיתון הוא מונח במקרו כלכלה שפירושו תקופה ארוכה יחסית של פעילות כלכלית מואטת בכלל המשק.
לפעמים, רק המחשבה על העלאת מיסים והציפיה למיתון כבר גורמים לנו להאט את הקצב, לצפות לפחות הכנסות, ולחשוב איפה אנחנו יכולים לקצץ הוצאות מיותרות בעסק. מיד, החלטנו להיות יותר מחושבים, יותר זהירים, לא לצאת להרפתקאות מיותרות, לא לבזבז כספים, להדק את החגורות!
לפעמים, תוך כדי תנועה אנחנו מקצצים גם בבשר החי שלא לצורך.
אז כן, קודם כל לעשות בדיקה מהירה היכן באמת ניתן לקצץ ולצמצם בהוצאות שבתקופה של שגשוג אנחנו אפילו לא נותנים עליהן את דעתנו. בהחלט ייתכן שבתקופות טובות הצטברו אצלנו התנהגויות לא כלכליות שיצרו עודפי שומן במערכת. החוכמה בתקופה כזו היא לעשות ניתוח כירורגי, לעבוד עם פיצנטה ואיזמל מנתחים ולא לחתוך עם מסור וגרזן.
פרופסור כהנמן, זוכה פרס נובל בכלכלה, במסר המרכזי של ספרו המפורסם: "לחשוב מהר, לחשוב לאט". מדבר על 2 מערכות של חשיבה שאנו מפעילים, מערכת אחת אשר פועלת באופן אוטומטי ובמהירות ומערכת שנייה הדורשת מאמץ מנטלי וחשיבה מורכבת וסדורה, שאנו מתעצלים להפעיל כיוון שהיא דורשת משאבים רבים יותר מהראשונה.
בדיוק כאן המקום לפעול על פי מערכת 2, לחשוב באופן מדוקדק וסדור על העסק או החברה שאתם מנהלים במאמצים רבים ולא לקצץ באופן אוטומטי.
אך האם באמת המושג "מיתון" כל כך שלילי ומפחיד?
לתקופת ה"מיתון" תפקיד חשוב, משמעותי ומרכזי, ביכולתו של העסק לצמוח מעלה ולהניב יותר פירות.
מיתון הינו חלק בלתי נפרד מ"מעגל החיים" העסקי. כשם שיש תקופות של צמיחה, לבלוב ופריחה, יש תקופות של האטה, התייבשות ונשירה – בדיוק כמו בטבע.
זה בדיוק גם מה שצריך לעשות במיתון – לטפל בעסק.
נחזור למערכת חשיבה מספר 2 זו שמספקת לנו דרכים להגדלת ההכנסות
לצד החשיבה הסדורה המרוכזת באופן אינטואיטיבי בקיצוץ וצמצום בהוצאות, אפשר להפעיל את אותה החשיבה בכיוון ההפוך, קרי: איך להביא לגידול במכירות על ידי איתור נישות ופלחי שוק חדשים, איתור ומציאה של צינורות שיווק, פעולות קידום מכירות, יצירת מבצעים ועוד הרבה יותר. זה דורש אמנם מאמץ חשיבתי ועסקי רציני, מורכב, הגדרת יעדים ומשאבי זמן, בדיקה יסודית של כל שקל השקעה על כל שקל תמורה, וזה הרבה יותר קשה מלפעול על "אוטומאט", אותה מערכת שעוזרת לנו מאוד, אך לא במקרה זה.
אוכל לומר, הזה אמנם מחייב יותר השקעה של זמן ומאמץ חשיבתי, אבל פירותיו מגדילים את מרחב האפשרויות והגמישות העסקית של העסק לאורך זמן.
באופן טבעי פעילות מרחיבה מטפחת היבטים חיובים בערכים תדמיתיים ואילו פעילות כיווץ וצמצום משפיעה לכיוון השלילי. לעיתים, ההשפעה מהותית ומשמעותית עד כדי יצירת איום על העסק מצד אחד ו/או חיזוק העסק ויצירת יציבות עסקית לשנים מצד שני.
זמן לבחון:
החזון
האם לא אבדנו את הדרך בתקופת השגשוג, כי היו שם המון הזדמנויות מפתות?
האם הכיוון בו בחרנו מראש, מאפשר לנו להתנהל כראוי גם בתקופה זו?
האם יש צורך לערוך חריגה זמנית או לשנות את החזון?
כוח אדם
האם יש מספיק עבודה לכל העובדים בעסק?
האם קיימת אבטלה סמויה?
האם יש אפשרות לצמצם עלויות ולהתייעל?
האם יש עבודות שניתן להוציא החוצה ולצמצם בתשתית האנושית? או לחילופין, האם אפשר להכניס עבודות הנמצאות אצל ספקים חיצוניים ול"הלביש" אותן על העובדים הקיימים?
צמצמו את כוח האדם בהתאם, הגדירו את התפקידים מחדש, מקסמו את הפוטנציאל האישי והמקצועי של כל מי שנשאר איתכם... כולל אתכם עצמכם!
השיווק
האם הכנתם תוכנית שיווקית רזה וממוקדת?
האם שיניתם את תמהיל המוצרים?
· אל תוותרו על שיווק בתקופה הזו. הוא חשוב יותר מאי פעם!!!
הלקוחות
האם ערכתם מיפוי של סוגי הלקוחות שלכם?
האם בררתם מתוכם את אלו שבהם כדי להשקיע עכשיו?
האם מצאתם ברשימות את אלו שהגיע הזמן "לעורר" מתרדמתם?
רכזו את מרבית המשאבים שלכם לשימור הלקוחות הקיימים ולמתן מענה לצרכים החדשים שלהם, וערכו מבצע "התעוררות" ללקוחות שכבר הרבה זמן לא שמעתם מהם.
הפיננסים
האם בחנתם את התזרים של העסק (הוצאות הכנסות ומה שביניהם...)?
האם בדקתם את התנאים אותם אתם מקבלים כיום בבנק?
האם ביצעתם מכרז ספקים?
צריכים עזרה https://www.yaelkaplan.net/
Comments