ייעוץ לעסקים משפחתיים
לערב הורים? – ניהול עסק משפחתי ולמה מומלץ להשתמש בשירותי ייעוץ לעסקים משפחתיים.
למעלה מ 40% מהעסקים הקטנים בישראל, הם עסקים משפחתיים.
לצד היתרונות המובנים הקיימים בעסק משפחתי ואשר גורמים לכך שבאופן כללי חברות משפחתיות הינן חברות "מוצלחות" יותר במישור העסקי, העבודה בצוותא והשותפות הכפויה בעסק המשפחתי עלולים בהחלט להביא לקונפליקטים ולמחלוקות בין בני המשפחה.
עסק קטן, כל עסק קטן, דורש ניהול מערכת שבה לפחות 5 מחלקות - שיווק, מכירות, תפעול ולוגיסטיקה, שירות לקוחות ופיננסים . זו בהחלט עשיה מורכבת כשמדובר במשאבים מוגבלים. עסק משפחתי דורש את אותה המערכת הניהולית אבל מכניס מורכבויות נוספות.
הניסיון מלמד שרוב הסכסוכים הפורצים בעסקים משפחתיים, ניתנים למניעה ולפתרון על-ידי תכנון מוקדם וגיבוש מערכת הסכמית ותקנונית מתאימה. על מנת לתכנן ולבנות את המערכת המתאימה, מומלץ להשתמש בשירותי ייעוץ לעסקים משפחתיים שיביא את הידע הנדרש, יאפשר תקשורת טובה ויאזן בין המקצועי לאישי.
האישי והמקצועי, איך עושים את זה נכון?
אחד הכללים החשובים והבסיסיים לעבודה משותפת בעסק משפחתי, אשר מהווה מפתח להצלחה, הינו שמירה על שקיפות ושיח פתוח בין בני המשפחה, הן בין בני המשפחה אשר עובדים בעסק והן בין בני המשפחה אשר בחרו שלא להצטרף לעסק המשפחתי.
כאשר בני המשפחה מודעים לחשיבות של תקשורת פתוחה באשר לציפיות של כל אחד מהצדדים בעבודה המשותפת בעסק המשפחתי, ניתן להתגבר על מכשולים רבים ולהוביל להצלחה של העסק המשפחתי.
מדובר אומנם בעיקרון פשוט, אשר לא תמיד קל ליישם, אבל מהווה אבן דרך חשובה מאוד בעבודה בעסקים משפחתיים. גם כאן, ייעוץ לעסקים משפחתיים יכול מאוד לסייע בתהליך.
כך למשל, ניתן לקחת לדוגמא את הנושא של תיאום ציפיות בעסק המשפחתי. מה תפקיד כל אחד מבני המשפחה בעסק? מתי מתאים לי לשוחח עם בני המשפחה על העסק ומתי נדרש לשים גבולות. האם מתאים לי לשוחח על ענייני העסק המשפחתי עם בני המשפחה בארוחות שישי או אולי קיימים כללים לפיהם מעבר לשעות העבודה לא עוסקים בענייני העבודה ועסוקים בקשרים המשפחתיים, בילויים עם הנכדים וזמן איכות משפחתי.
אמוציות ומשקעים הנובעים מההיסטוריה המשפחתית הם חלק בלתי נפרד מהניהול השוטף. מדובר בהתנגשות בין שתי שפות – הרגשית והמקצועית. ההתנגשות הזו עלולה להוביל לחיכוכים ופגיעה בעסק וגרוע יותר, פגיעה במערכות היחסים המשפחתיות. לכן חשוב לתת לכך תשומת לב ולהיערך בהתאם.
טיפים לניהול נכון של עסקים משפחתיים
• הגדירו תפקידים בצורה המדויקת ביותר- מי אמור לעשות מה, למי הוא אמור לדווח, מה הציפיות מכל תפקיד. השקיעו זמן מחשבה ותכנון. הגדרות אלו יקבעו מצב בעסק ואם יבנו באופן נכון יאפשרו עסק יציב.
• היררכיה ניהולית, החליטו מראש מה היא היררכיה בארגון ובנוסף החליטו מראש מי יירש את הנהלת העסק. כדי להקטין את הסיכוי למריבות משפחתיות, חשוב להגדיר את תפקידו של הדור הצעיר בעסק. נוצרים לא פעם האטה, סחבת, בזבוז משאבים ודחיית קבלת החלטות. זאת, לצד מריבות משפחתיות קשות. כדי למנוע אותן, יש להפעיל חשיבה רציונלית ולא אמוציונלית, ועל דור ההורים ללמוד את הכישורים של כל אחד מבני המשפחה ולהתאים אותם לתפקידים השונים בעסק.
• נהלו ישיבה משפחתית שבועית אחת האפשרויות הטובות לנטרול משקעים היא לנהל ישיבה משפחתית סדורה אחת לשבוע. באותן ישיבות תוכלו ללבן גם בעיות פנימיות משפחתיות הקשורות לעסק. לא כדאי לדלג על ישיבה זו. ישיבה זו מומלץ שתתקיים בעסק ולא בבית.
• אל תריבו ליד העובדים. במצב של צעקות במסדרונות לפני כולם, העובדים לומדים מהר מאוד את ההתנהלות ומפתחים אדישות, לומדים את השפה המשפחתית ומשתמשים בה - ואף יכולים לזלזל בהנהלה. רוצים לצעוק אחד על השני? יהיה צורך ללמוד איפוק אין זה אומר 'להחליט שזה לא יקרה יותר', כיוון שזה יקרה... מצאו מקום וזמן שבהם ניתן יהיה ללבן את הבעיות שלכם. בכל מקרה, עדיף לדבר ולצעוק מאשר להבליג ולשמור בבטן עד להתפרצות כמו הר געש - שגורם לסכסוכים קשים.
• השתמשו בכלים של תקשורת אפקטיבית, כדי שהישיבות המשפחתיות תהיינה אפקטיביות, השתמשו בכלים לתקשורת אפקטיבית, שתעזור לעשות שינוי ולעשות זאת בצורה נכונה ומקדמת. שיקלו לעשות זאת לפחות בתחילת הדרך עם כל סוג של מגשר או יועץ לעסקים משפחתיים. לאחר שלמדתם את הכללים לתקשורת אפקטיבית, תוכלו להמשיך לדבר ביניכם , תוך הקפדה על אותם כללים.
• אל תביאו את העבודה לארוחות משפחתיות, בארוחות משפחתיות דברו בשפה של המשפחה ועל המשפחה - ואל תדברו על העסק. על אף שקל, ואולי אף נוח, לסגור נושאים נפיצים דווקא בארוחה משפחתית - אל תיגררו לשיחות עסקיות והקפידו להפריד בין התחומים.
• הגדירו יחד תקנון לעסק, כתיבה של תקנון או אמנה משפחתית היא מהלך קריטי לצמיחת העסק ולשלום בבית. התקנון או האמנה יכללו נושאים שיעסקו בארבעה נושאים - המשפחה, החברה, אישי וההון בחברה.
חזון המשפחה - בחזון וערכי המשפחה, עקרונות מוסר משפחתיים, עקרונות העסקת בני משפחה בהווה ובעתיד, כללים לגבי הכנסת קרובים וחברים ועוד. ניתן גם להוסיף עקרונות תקשורת בין-אישית, ונושאים כמו דאגה לרווחתם של בני המשפחה. עשה ואל תעשה. לעיתים, לא פשוט לשבת ולהעלות את כל הנושאים האלו, אך יש להתגבר על חוסר הנעימות שתאפשר אחר כך להתנהל מבלי 'לדרוך על יבלות'.
חזון החברה - ניסוח של חזון וערכי החברה, מינוי מנהלים, מי המנכ"ל בהווה ובעתיד; קביעת תוכנית, כללי התנהלות של בני המשפחה בחברה, הגדרות תפקידים ותהליכי קבלת החלטות. ניתן להוסיף גם הכשרה ואפשרויות קידום מקצועי, תנאים לקביעת שכר, תגמולים, תנאי העסקה והערכת ביצועים תקופתית. חזון חברה, נדרש לכל עסק. בין אם הוא עסק משפחתי או לא. יחד עם זאת חזון משותף למספר אנשים, זה עניין מורכב וזאת כיוון שכל אחד רואה את הדברים באופן שונה. מכאן שיש להגיע להסכמה ולעיתים אף לפשרות, על מנת לייצר חזון משותף.
יעדים אישיים - ניסוח יעדים אישיים של מימוש והגשמה אישית, התפתחות אישית, מקצועית ולימודים של בני המשפחה העובדים בעסק.
מבנה ההון בחברה - ניסוח מסודר של העברת מניות, מינוי מנהלים, מועצת מנהלים והנכסים בחברה.
• הגדירו גבולות, במטרה למנוע דריכה מיותרת על יבלות, יש ליצור מצבים של קבלת החלטות עצמאיות ולהגדיר את גבולות הגזרה של קבלת החלטות, ולתת חופש פעולה מוסכם על בני המשפחה. הענקת חופש פעולה, כל אחד בתפקידו - חשוב כדי להוכיח שאתם מכבדים אחד את השני.
• שימו את האגו בצד, שימו את הצלחת העסק המשפחתי בפרונט - ואת האגו בצד.
יתכן כי התכנון שמוצע כאן נשמע כפשוט לביצוע. ' זו המשפחה שלי, ברור שישי הסכמות', אך אתם עשויים לגלות שזהו תהליך מורכב שדורש רגישות ומקצועיות. ייעוץ לעסקים משפחתיים מביא את הרגישות הנדרשת שנלמדה במהלך שנים רבות של ייעוץ, ליווי מאות משפחות ועסקים תוך שילוב כלים מקצועיים שיאפשרו לעסק לפעול בצורה נעימה, רווחית ולאפשר לעסק לשלב בני משפחה ולעבור מדור לדור.
זכרו, עסקים הם יחסים אבל יחסים חשובים יותר מעסקים.
עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה בייעוץ עסקי, מאות בעלי עסקים, עסקים משפחתיים ואחרים, יזמים עם רעיונות ומיזמים. כאלו שצמחו, הרוויחו וגדלו וכאלו שנמצאו כלא כדאיים. כולם נבחנו לעמוק, בהתאמה לבעל העסק, לכל אחד ואחד נבנתה תוכנית עבודה מדויקת עם מטרות ברורות, שמאפשרות בצורה שקופה לראות את הדרך, לאמץ את שיטות העבודה להצליח.
צריכים עזרה? מוזמנים לפנות אל יעל קפלן, יועצת עסקית בטלפון 052-433-3090