top of page

הקמת עסק

חולם להקים עסק? תכנון מדויק וקפדני בשלבי טרום הקמת העסק, היא התשתית לעסק רווחי לטווח ארוך.

עבודה עם יועץ מקצועי בשלבי התכנון וההקמה יקצרו את הליך ההקמה, יחסכו כסף וחשוב מכל, בהליך הקמת עסק עם יועץ מקצועי, תלמדו את כל התהליכים, מושגים וכלים שכל בעל עסק צריך.

הליך הייעוץ להקמת עסק כולל:

  • איפיון והגדרת העסק, בחינת ההזדמנות העסקית, בחינת הצורך והביקוש.

  • בניית המודל העסקי, מודל ההכנסות בהתבסס על השוק והצורך.

  • בדיקת כדאיות, האם ישנה היתכנות עסקית.

  • תוכנית עסקית, לצורך תוכנית עבודה, גיוס הון , פניה למשקיעים.

  • התנהלות אל מול הרשויות, פתיחת עוסק, רגולציה, תקנים, עבודה עם הבנק, רוח"ש.

  • הגדרת תקציב הקמה, תוך התבוננות על סך כל המרכיבים ובהתייחס לתקופת זמן מתאימה.

  • הגדרת תקציב תפעול, תחזיות והערכות .

  • תמחור השירות /ו או המוצרים.

  • גיוס הון.

  • בניית תוכנית שיווק.

ליווי רצוף, צעד אחר צעד יעזור לך להבין את המשמעות של להיות בעל עסק. משלב הרעיון ועד הלקוח המרוצה.

גבר מגרד בראשו מסתכל בתמונות של שקיות כסף וסימני שאלה.

החלטתם שהגיע הזמן להפוך לעצמאי ולהקים עסק?

האם זה באמת הזמן להקים עסק ואיך עושים את זה נכון
בדרך כלל, פתיחת עסק חדש מלווה בהתרגשות עצומה ובהתלהבות, אך אין להתעלם מהסטטיסטיקה המגלה לנו מציאות מעט עגומה מאחר שעשרות אלפי עסקים קטנים ובינוניים אינם מצליחים לשרוד את שנתם הראשונה.


מאחורי כל עסק שנסגר עומד יזם שחלומו התנפץ לרסיסים, ולרוב עליו לאחות את השברים ולהתגבר על הפסדים כספיים. יחד עם זאת, פתיחת עסק חדש מאפשרת לכם להגשים חלומות, לנהל עסק מצליח ומשגשג, ליהנות מאיכות חיים גבוהה ולהפוך לבוס של עצמכם. כדי למזער סיכונים כדאי להיעזר במומחים ולפתוח את העסק לאחר הכנת תוכנית עסקית, תוכנית הקמת עסק ומחקרי שוק מעמיקים.


הקמת עסק דורשת תכנון מוקדם ולא מעט פרמטרים שיש לקחת בחשבון טרם היציאה לדרך. דיוק קהל היעד, מציאת מקורות מימון ובחירת לוקיישן מתאים הם רק חלק מהמשימות החשובות שיש לבצע.


אחד המרכיבים הקריטיים המשפיעים על סיכויי הצלחה או כשלון של עסק חדש הוא מרכיב התכנון. הרבה יזמים יוצאים לדרך עם חבילת שאיפות, חלומות, חששות ואילוצים, אך ללא תכנון מקצועי. אך תכנון נכון נותן ליזם בהירות לגבי היעדים הרצויים, והבנה לגבי המשאבים הנדרשים. תוכנית עסקית שתלווה את העסק לפני השקתו, ובוודאי בצעדיו הראשונים בשוק התחרותי, אמורה לענות על מגוון שאלות בסיסיות וחשובות.


החלטה על הקמת עסק, כדאי שתתייחס להיבטים הרגשיים אבל לא תתעלם מההיבטים הרציונלים. תפיסה המקובלת של להיות בעל עסק רחוקה מרחק רב ממה שמציע לנו המציאות. ההבנה של מה המשמעות להיות בעל עסק, תקל על הליך פתיחת העסק ותשפר את ההתנהלות של בעל העסק לקראת הבאות.


כל אדם יכול להיות יזם, אך כדי להקים עסק מצליח נדרשות תכונות ומיומנויות מסוימות, ובנוסף מעבר לרעיון מנצח למיזם עסקי צריך ללמוד את התחום כדי להתמקצע ולהצליח בו.


איך יראו חייך בשלבי פתיחת העסק? איך יראו חייך כבעל עסק? שיקוף מטלות וסדר יום לבעל עסק, מה סדר פעולות נכון למעבר מתפקידך כשכיר לבעל עסק. זאת ושאלות רבות אחרות, הרבה לפני ההגדות העסקיות הנדרשות.


טיפים לבחינה עצמית, האם מתאים לך להיות בעל עסק?


•    האם אכן מתאים, מבחינת אישיותך ואורח חייך, להפוך לעצמאי.
•    המון דעות והמון עצות, אך מסתדרים, למי מקשיבים. מה תומך ומה רק יגרום  לאדם לוותר על חלומותיו.
•    להכין מערכת קשרים עסקיים.
•    לסגל ולשפר כישורי מכירות ושיווק וחידוד יכולת סגירת עסקאות.
•    להתגבר על החששות ולגייס את האומץ הדרוש לתהליך.
•    לוודא שקיימת התשתית הפיננסית המתאימה, לשם מניעת קריסה כלכלית.
•    רכישת כלים לגיוס לקוחות חדשים ופוטנציאליים.
•    משמעות יצירת הכנסות והובלת העסק למצב רווחי.
•    התמודדות עם  תזרים מזומנים.


אדם שעד היום היה שכיר, וזכה לשקט נפשי (גם אם יחסי) מבחינה כלכלית, נדרש בבואו לבצע את המעבר למעמד של עצמאי ובעל עסק, לסגל לעצמו את ההרגלים המתאימים. על כתפיו מוטלת האחריות להקמת העסק, להפעלת העסק, הענקת שירותים או מוצרים, יצירת שיתופי פעולה עסקיים, ואיתור הזדמנויות עסקיות רווחיות

 

כדי וודא שהמעבר מבוצע ללא גחמות או נטילת סיכונים מיותרים, רצוי להיעזר בשירותי הייעוץ העסקי שיאפשר לבחון את ההחלטה באופן אישי ומקצועי. האם אתה עושה זאת מהסיבות הנכונות.


הקמת עסק דורשת הרבה עבודה, מחקר ועיבוד המידע לכדי תוכנית פעולה ומימושה בפועל. אין ערובות למאה אחוזי הצלחה אך הסיכוי יגדל מאוד אם תפעלו בצורה מסודרת. 

להלן הצעדים שתוכלו לבצע כדי להתחיל בבחינת הקמת עסק:


1. נסו להבין האם יזמות היא הדרך שלכם -  שלב זה אינו אמור להניא אתכם מלהקים עסק, אלא  לגרום לכם לחשוב , האם זה מסלול החיים שבו אתם מתכוונים לצעוד כעת. השאלה הראשונה אותה תשאלו היא, אם הייתם בוחרים במסלול זה אם הייתם עשירים וכסף לא היה מהווה בעיה עבורכם. התשובה לשאלה זו תהיה קלה יותר לאר שתבינו את המשמעות של להיות בעל עסק. איך יראה הום יום? במה תעסוק? ועוד זכרו ישנו פער גדול בין התפיסה הרווחת של מה המשמעות להיות בעל עסק לבין ההתנהלות בפועל. עסק טוב, רווחי מתחיל בתאום ציפיות מקסימלי. גם כזה של היזם אל מול עצמו. ערכו הערכה עצמית – תכירו את עצמכם ואת הכוחות הטמונים בכם. מה הן החוזקות שלכם מה החולשות שלכם? כיצד אלה ישפיעו על הפעילויות העסקיות שתבצעו? תוכלו לבצע ניתוח SWOT על עצמכם כדי להבין יותר טוב. 


2. מקדו את הרעיון שלכם - הגדירו בשפה הפשוטה ביותר – מה הוא העסק? ומה אתם מתכוונים למכור?  ההגדרה הראשונית והפשוטה, תאפשר לכם לבחון מה נדרש לצורך הקמת העסק ומה נדרש לצורך תפעול העסק? כדי לפתוח עסק חדש מצליח יש לזהות צורך או פתרון לבעיה הנדרש על ידי צרכנים פרטיים או על ידי לקוחות עסקיים או מוסדיים. העסק צריך לספק ערך כלשהו ולענות על ביקוש. 


3. הגדירו בידולעל איזה צורך אתם עונין ומדוע שאנשים יקנו מכם. זו ההגדרה הקשה מכולן! אך בלעדיה... הלקוחות פשוט לא יגיעו. לכם יש רצון למכור מוצר /שירות. על איזה צורך עונה המוצר? איזה פתרון הוא מציע ללקוח? הגדרת הבידול תאפשר לכם לבחון מי המתחרים בשוק, איזה מענה קיים והאם יש מקום לעסק שלכם. הבידול יהיה גם הנושא שיעלבה בפרסומים שלכם וידגיש את היתרון של המוצר / שירות על פני המוצר המתחרה. 


4. ערכו מחקר שוק – הגיע הזמן להעריך את הרעיון שלכם. מי יקנה את המוצר או השירות שלכם? מי קהל היעד שלכם? מי יהיו המתחרים שלכם?  לא מספיק רק לציין את השוק הנוכחי. אתם צריכים לדעת איזה נתח ממנו תוכלו לכבוש ואם זה באמת אפשרי. כדי לקבוע עד כמה השוק הפוטנציאלי שלכם באמת אטרקטיבי, כדאי לבצע ניתוח שוק. הלקוח שלכם רוצה שתהיו מומחים בתחומכם. חלק מהמומחיות היא להכיר את מאפייני הלקוחות, את הצורך, את השוק ואת התחרות.


5. תוכנית עסקית - התוכנית העסקית היא הכרח, התוכנית העסקית תעזור לכם להבין כמה כסף תצטרכו כדי להתחיל, מה יידרש כדי להפוך את העסק לרווחי, מה צריך לעשות, מתי והיכן? יזמים רבים מתיחסים לתוכנית עסקית כאל כלי להשגת מימון, אבל תוכנית עסקית היא המפה של העסק. תוכנית עסקית נכונה תהיה כזו שתלווה אתכם ותכלול את האסטרטגיה העסקית, הגדרת העסקיות ותהיה מפה לפעילות העסקית.

6.  בחרו את מיקום העסק – אם העסק שלכם מקוון, לא תזדקקו לחלון ראווה פיזי, אך אם העסק שלכם זקוק למיקום ממשי, ישנם שיקולים רבים לבחירתו. מיקום העסק שלכם יכתיב את סוג הלקוחות שאתם מושכים, אילו סוגי מבצעים תוכלו להריץ, וכמה זמן ייקח לכם לצמוח. מיקום מצוין אמנם לא בהכרח מבטיח הצלחה, אך מיקום גרוע יכול לתרום לכישלון. בהתאם לסוג ולמאפייני העסק יש לבחור משרד, חנות או מבנה אחר. יש עסקים שניתן להפעיל מהבית כדי לחסוך עלויות שכר דירה והוצאות נוספות. חשוב לתכנן במקצועיות את מקום העסק ולחשוב על הלקוחות שיבקרו במקום. עיצוב מקום העסק נועד לצרכי מיתוג ושיווק, להעברת מסרים וליצירת אווירה המעודדת את הצרכנים לרכוש מוצרים או שירותים במקום. 


7. הכינו תוכנית הקמה – תוכנית מדויקת עם כל שלבי ההקמה. תוכנית זו תעזור לכם לתעד את ההתקדמות שלכם במשימות שאתם צריכים לעשות כדי להגיע ליעדים שלכם. תוכנית הקמה, בשונה מתוכנית עסקית תכלול את הפעולות הנדרשות לצורך הקמת העסק. פעולות, זמן ביצוע ומי מבצע. היא תאפשר לכם עמידה בלוחות זמני, שכמובן תחסוך כסף ותאפשר לכם לנהל את ההקמה בצורה מאורגנת. 


8. הפכו את העסק שלכם לחוקי – רישום העסק שלכם הוא הצעד הראשון לקראת הפיכתו לממשי. אם זה אפשרי. יהיה עליכם לבדוק אם נדרשים רישיונות לעסק והיתרים מתאימים. 


9. ישנם עסקים שדורשים רישוי מסויים. ישנם עסקים שדורשים תקנים מסוימים. בהתאם לסוג העסק, ייתכנו גם תקנות שונות בעיר או במועצה שבה יוקם. זה גם הזמן לבדוק סוגיות ביטוח. זה וזה גם הזמן למצוא רואה חשבון מתאים.כאשר מקימים עסק חדש יש להתמודד עם ביורוקרטיה, יש תחומי עיסוק המחייבים הוצאת אישורים שונים, למשל עסק בתחום המזון, החקלאות, הקוסמטיקה, רפואה... לכן חשוב להבין וללמוד מראש מהם הצעדים שיש לבצע כדי להקים עסק עצמאי חוקי העומד בכל הדרישות והרגולציה.


10. רישום העסק ברשויות המס – ישנן מספר אפשרויות לרישום העסק: עוסק פטור, עוסק מורשה, שׁוּתָפוּת רשומה, חברה בע"מ ואולי בכלל חל"צ או עמותה. אם אתם יכולים להרשות לעצמכם, היעזרו בעורך דין. בשלב זה רצוי להבין את ההתנהלות אל מול רשויות: מס הכנסה, מע"מ ביטוח לאומי. התנהלות אל מול לקוח , חשבונית קבלה , התנהלות עם ספקים ועוד'.

11. מימון העסק –  בהתאם לגודל ולמטרות המיזם שלכם, ייתכן שתצטרכו לחפש מימון חיצוני מבנק , קרן הלוואות, ממשקיע "מלאך" או מקרן הון סיכון. רוב העסקים הקטנים  שאינם סטארט אפ דווקא מתחילים בהון עצמי, הלוואה מבנק. תוכנית מימון נכונה, המידה רבה, תהיה זו שתקבע אם העסק יחזיק מעמד לטווח הארוך. רבים מהיזמים לא לוקחים בחשבון את העלויות המתאימות ויוצאים לדרך ללא ההון הנדרש. תקופת הקמת העסק היא תקופה מתמשכת וההוצאות הן לא רק ציודים והתאמת מבנה. תקציב ההקמה ובהתאם ההון הנדרש צריכים להתייחס לתקופה כולה ולכלול את כל ההוצאות מרגע התכנון העסקי, דרך ההקמה, תקופת ההפסד הצפוי ועד אשר העסק יגיע לנקודת האיזון. סוגיה חשובה ביותר היא שבעלי עסקים רבים לא מכלילים את השכר שלהם כחלק מהוצאות העסק. זו טעות נפוצה שגורמת לכך שבתוכנית העסקית העסק אולי נראה רווחי, אך ברגע שבעל העסק מושך משכורת, הוא עלול להיכנס לגירעון. 

בעלי עסקים רבים מבינים בתחומם, אך לא פעם הם חסרי ניסיון בניהול ובבניית תוכנית עסקית ובשלבי הקמת העסק. אלו הם שלבים חשובים שישפיעו השפעה גדולה על הצלחת או אי הצלחת העסק.


מכיוון שאין אחד המומחה בהכל, בעל עסק, שרוצה להצליח, ישתמש בשירותי מומחים חיצוניים על מנת לבנות את כל התשתיות הנדרשות באופן יציב ומקצועי.


 אשמח להיות זו שתצעיד את העסק שלהם קדימה.אני אסייע לך ביצירת מערכת ערכים הבונה אופק עסקי, ממשיך דרך הקניית כישורי מנהיגות,  הקניית כלים לניהול פיננסי, תפעולי ואסטרטגי ולמידת אופנים נכונים לקבלת החלטות.
עם ניסיון של למעלה מ26 שנה בעולם היזמות העסקית, 

 

אשמח להעניק לך את הכלים וההכוונה הנדרשים על מנת שהעסק שלך ישגשג וירוויח.
צריכים עזרה? 052-433-3090 https://www.yaelkaplan.net

bottom of page