אסטרטגיה עסקית
למה עסקים צריכים אסטרטגיה עסקית?
אסטרטגיה עסקית כתשתית לעסק מצליח
ישנם כמה דברים בסייסים שחייבים להיות בכל עסק. אחד מהם הוא קביעת אסטרטגיה עסקית.
למה? מאוד פשוט, ללא אסטרטגיה העסק מתנהל ולא מנוהל, לא יוכל להגיע ליעדים, להרוויח ולצמוח.
התשובה לשאלה מה הדרך להגיע ליעדים העסקיים של העסק טמונה בלב בניית האסטרטגיה העסקית.
וכדי לענות על השאלה החשובה הזו, צריך להיות ברור מה הם תחומי העיסוק של העסק? המוצרים או השירותים?איפה אנחנו רוצים לפעול? מי קהלי היעד של העסק? מה הפתרונות שהעסק מציע ובאיזו דרך.
בשלב בניית האסטרטגיה העסקית אנחנו בוחרים מי יהיו הלקוחות שלנו. אחרי שהחלטנו מהם היעדים העסקיים שלנו (כמה כסף נרצה להרוויח), אנחנו בוחנים שווקים שונים, פוסלים את אלה שלא יוכלו להניב לנו את התוצאה והרווח הרצוי. נוכל לבחור שלא לעבוד עם קהלים מסוימים. נרצה למצוא קהל יעד גדול מספיק, ורצוי שיהיה כזה שגדל וצומח שלא תהיה בו תחרות גדולה מידי ושיתאים ליכולות של בעל העסק או מנהל העסק.
ברגע שיש אסטרטגיה עסקית, קל יותר להפעיל את העסק. להתנהל עם העובדים, להתנהל עם הספקים וגם עם הלקוחות. כאשר כולם פועלים תחת אותה האסטרטגיה, הבהירות גדולה, פחות קונפליקטים, התקשורת טובה יותר וכך גם יש פחות חוסר וודאות.
האסטרטגיה מאפשרת ומובילה אל היעדים . אלו שבבסיס המודל העסקי. כלומר: לעסק יש מוצרים או שירותים מסוימים, שנמכרים ללקוחות בעלי מאפיינים מסוימים (הפרסונה), שיקנו את המוצר בשל סיבה מסוימת ( הבידול העסקי). היעדים יראו ויכוונו לכמה מוצרים צריך למכור.
בניית האסטרטגיה אינה פעולה חד פעמית בעסק, היא תעודכן ותשתנה כמו שהשוק משתנה, מגמות שמתחלפות, העולם משתנה הטכנולוגיה משתנה ולכן גם האסטרטגיה תשתנה בהתאם. עסק ללא אסטרטגיה עסקית מקטין את יכולת השליטה על הנעשה בעסק. בעסק ללא אסטרטגיה, בעל העסק מגיב אך לא מוביל. לפעמים זה מצליח ולפעמים... פחות. מה שמעלה את רמת הסיכון בעסק.
מה נדרש כדי לבנות אסטרטגיה עסקית מוצלחת ?
חזון: המצב הרצוי אותו מבקש להשיג בעל העסק. הגדרה מדויקת של החזון, ככל שתהיה בהירה יותר וברורה יותר תוכל לעזור, לכוון ולשמור על המיקוד העסקי כך נוכל לפעול באופן יעיל ושוטף.
ערכים: העקרונות המנחים את פעילות העסק. גם הגדרה זו , כמו החזון, נתפסת לעיתים, כמושג מהעולם הרוחני. אך זו הגדרת חשובה שתוביל את העסק בהחלטות עסקיות. החל מבחירת ספקים דרך בחירת עובדים ועד אופן הפרסום.
יעדים: היעדים יכולים להיות יעדי מכירה או יעדים אחרים, אך רצוי שיהיו יעדים שניתנים למדידה. כך נוכל בכל נקודת זמן לבחון התקדמות כמו כן בתאם ליעדים יבנו תוכניות העבודה.
דרך, מהלכים אסטרטגיים: מה הדרך הנדרשת כדי להגיע ליעדים. איך אשיג את המטרות. למעשה הפעולות לביצוע יובילו את הדרך. המהלכים האסטרטגיים שיש לבצע בעסק כדי שהמשימות יבוצעו ויקרבו את בעל העסק, למימוש החזון.
האסטרטגיה חייבת לקחת בחשבון את כלל הגורמים בתוך ומחוץ לעסק כדי להצליח להוביל להגשמת המטרה.
מה ההבדל בין אסטרטגיה עסקית לאסטרטגיה שיווקית?
אז אם אסטרטגיה עסקית היא גיבוש דרך פעולה של העסק, תוך התייחסות לסביבה ולעסק האסטרטגיה השיווקית, תענה על השאלה איך נגיע לקהל היעד הנבחר ונגרום לו לקנות את המוצר או השירות.
אסטרטגיה שיווקית עונה על השאלה איך עלינו לפעול בשווקים שנבחרו. אילו פעולות נעשה על מנת להצליח בשוק בו אנחנו פועלים.
איזה בידול ומיצוב אנחנו מציגים? מה היתרון היחסי שלנו? מה תמהיל המוצרים שלנו בהתייחסות למוצר, מחיר, מיקום, ומכירות.
האסטרטגיה השיווקית 'לוקחת' את המספרים ויתר ההגדרות מהאסטרטגיה העסקית ונותנת מענה לכל השאלות השיווקיות עד לתוכנית שיווק מלאה. האסטרטגיה השיווקית , בדרך כלל, תבנה, לתקופה של 3 – שנים ואילו תוכנית השיווק תהיה שנתית.
ארבעה טיפים לבניית אסטרטגיה:
1. הכר היטב את השוק ובדוק מה המצב הקיים
עלינו ללמוד את הסביבה התחרותית. עלינו ללמוד את המתחרים, להבין את הצרכים והרצונות של הלקוחות שלנו, להעמיק ולדעת מה החוזקות, ומה החולשות ומה מבדל אותנו ביחס למתחרים.
2. גיבוש חזון וקביעת יעדים
החזון הנו "המצפן "של העסק, לכיוונו יצעד העסק. מן החזון יש לגזור יעדים אפשריים ומעשיים.
3. יצירת תכנית פעולה
בהתאם למידע שברשותך על השוק, על קהל היעד ועל העסק עצמו,ניתן עכשיו לבנות תכנית עבודה להשגת המטרות והיעדים, הקצאת משימות, קביעת מדדי הצלחה ומועדים קונקרטיים למימוש.
4. ביצוע ומדידה
בשלב הזה יהיה עלינו לעבור לביצוע מדוקדק של האסטרטגיה שעוצבה ובחינתה ב"זמן אמת". האם התכנית "עובדת" ומשיגה את מטרותיה? האם אנחנו מתקדמים לעבר היעדים שהצבנו לעצמינו ובזמן? על הבדיקה להיערך מול מדדי הביצוע מול התקציבים, מול לוחות הזמנים שנערכנו אליהם וזאת באמצעות נתונים כמותיים נמדדים כדוגמת שביעות רצון של לקוחות, בחינת החזר ההשקעה ובדיקת הרווחיות .
אם זה לא יעבוד? בחינת אלטרנטיבות
גיבוש חלופות ואפשרויות אסטרטגיות נוספות הינו שלב חשוב בתכנון אסטרטגי. לאחר שניתחתם את העסק, השוק והתחרות, אמורות לעמוד בפניכם מספר אלטרנטיבות לפעולה. אם אתם מזהים רק אחת, ייתכן ואתם מאוהבים ברעיון (?!) כדאי שיהיו לפחות שתיים שלוש חלופות אסטרטגיות לפעולה. זהו את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות ונסו לבחון במונחים פיננסיים את הרווחים שכל אלטרנטיבה. נסו לשקול סיכונים שעשויים להיות בכל אלטרנטיבה והציגו לעצמכם תמונה ברורה שתאפשר לכם לבחור בין האפשרויות.
נסו לבחור בחלופה הכדאית ביותר. ייתכן שבשלבים שונים ובתקופות שונות חלופות שונות יהיו כדאיות יותר ופחות. אלטרנטיבה לאסטרטגיה עסקית שהיא בטוחה יותר, תתאים במצב של אי ודאות - קורונה, מלחמה. וחלופה שהיא מסוכנת יות, יתכן ותהיה הכרחית בזמנים של של שינויים קיצוניים במצב השוק או התחרות.
כתיבת אסטרטגיה עסקית
בשלב הזה נהפוך את התוכנית האסטרטגית לתוכנית עבודה המפרטת את המשימות, הקצאתן למשאבים, תחימתן בזמן ויצירת מדדים להצלחה.
התהליך אמור לכלול מספר שלבים שונים ולהתייחס לכל הנדרש, מבחינת פעולות לביצוע, בכל אחת מהמחלקות השונות בעסק. תוך התייחסות למערך השיווק, מערך המכירות, התפעול, הלוגיסטיקה, שירות הלקוחות, מערך כוח האדם וכמובן הדרישות הפיננסיות. כשלכל שלב יש חשיבות והשפעה על הצלחת התהליך. פרוט התוכנית יהיה כזה שניתן יהיה להכניסו ליומן העבודה ובכל לייצר סדר עבודה ושיטת עבודה לביצוע.
כאמור, אסטרטגיה עסקית אמורה לטמון בחובה מגוון רחב של פעולות הנוגעות להיבטים שונים של העסק.
בכדי לוודא שהתהליך אכן ישיג את המטרות שלו, קיימת חשיבות לגילוי מעורבות גבוהה בכל אחד מהשלבים. לדעת לשאול את השאלות הנכונות ובהתאם לתשובות ובמידת הצורך לבצע שינויים בזמן אמת.
לסיכום, אסטרטגיה עסקית טובה מאפשרת לעסקים להטביע את חותמם בזירה העסקית, לעבור לרווחיות ולעבוד בצורה מתודולוגית מובנה הניתנת למדידה ולשיפור בדרך להשיג את מטרותיהם.
צריכים עזרה בבניית האסטרטגיה העסקית?
יעל קפלן, יועצת עסקית עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה בייעוץ עסקי, מאות בעלי עסקים ויזמים עם רעיונות ומיזמים. כאלו שצמחו, הרוויחו וגדלו וכאלו שנמצאו כלא כדאיים. כולם נבחנו לעמוק, בהתאמה לבעל העסק. לכל אחד ואחד נבנתה תוכנית עבודה מדויקת עם מטרות ברורות, שמאפשרות בצורה שקופה לראות את הדרך, לאמץ את שיטות העבודה להצליח.
コメント