top of page

תוכנית עבודה - מתחילים שנה 2024

איך מתחילים שנה ועוד בשנת מלחמה?





השנה הזו, איך נגיד.... התחילה לא משהו.

איך מתחילים שנה עסקית שאין שום דבר ברור. איך מנהלים עסק בזמן מלחמה?

קצת טיפים לתקופות של חוסר ודאות.


בעלי עסקים נוהגים לומר ש'הכל בלתי צפוי בעסקים', אני לא מסכימה עם האימרה הזו וטוענת מנגד שרוב הדברים בפעילות העסקיים צפויים. לפחות רוב הדברים שתלויים בבעל העסק.

אבל מה עושים שחוסר הודאות מגיעה מבחוץ? מהשוק? מהמצב המדיני? העולמי? כל אותם דברים שאין בידינו לשלוט או לשנות באופן מידי?

כך שאם בשנים אחרות עשיתם 'הכל לפי הספר' - ערכתם ניתוח מדויק של שנה קודמת, בדקתם איפה היו ההצלחות ואיפה הכשלים. קבעתם את היעדים לשנת שאחריה, בניתם תוכנית עבודה... הפעם, בסיטואציה הנוכחית, יתכן שכשניגשתם לערוך את ההערכות השנתית, הרגשת שאין מספיק מידע על הצפוי, העסק נראה במקום אחר בסדרי העדיפויות ועוד סיבות שמקשות על הערכות לשנה החדשה.


ראשית, אתם לא לבד בתחושות האלו. בעלי עסקים רבים מרגישים שחוץ מתחושת חוסר הוודאות, סדרי העדיפויות משתנים וקשה לעסוק בתכנונים עסקיים.

אז מה בכל זאת עושים כדי לא לאבד את כל מה שבניתים עד כה?


  • גמישות מחשבתית - הכל מתחיל בשינוי תפיסתי. אם התנאים משתנים, אז יש לקבל שעכשיו חל שינוי, גם אם אנחנו לא לחלוטין יודעים מה השינוי. ראשית בדוק מה השתנה בסדרי העדיפויות שלכם, של העובדים שלכם ושל הלקוחות שלכם.

עכשיו בזמן המלחמה, הביטחון האישי שלנו ושל יקירינו הוא בראש סדר העדיפויות (מקלט, ממ"ד), לאחר מכן נבחן את המקום של הביטחון הכלכלי. ההבנה שחלק מהביטחון האישי שלנו הוא הביטחון הכלכלי שלנו, תאפשר ניהול עסקי טוב בתקופה של חוסר ודאות. ןעדיין הביטחון הכלכלי יבוא אחרי הביטחון האישי.


  • הגדר יעדים שנתיים - גם בתקופות של חוסר וודאות נחליט על יעדים שנתיים. נתייחס למצב ולתקופה והיעדים יבנו בהתאם. יתכן שהשנה הם יהיו צנועים יותר מאלו שחשבתם עליהם אבל הם יוכלו לייצר פרנסה ולשמור על הישגי העסק.


  • בנה תוכניות עבודה לטווחים קצרים - אם עד כה נהגת לבנות תוכנית עבודה לשנה מלאה בהתייחס לחמשת מחלקות העסק, השנה נבנה תוכנית של חודש עד 4 חודשים. תוכנית העבודה צריכה להתייחס למהלכי השיווק, התפעול, המכירות, הניהול הפיננסי ושירות הלקוחות. לכל מחלקה יעדים, מטרות ומטלות לביצוע.


  • בקר ועדכן את תוכנית העבודה - גם אם תוכנית העבודה נבנתה לטווחים קצרים, עדין יש לערוך בקרה - אחת לשבוע, אחת לחודש ולעדכן בהתאם לשינויים במצב השוק, המדיני וכו' . חשוב לבדוק איך ישפיעו שינוי היעדים על פעילות של כל מחלקה בעסק ולעדכן את המטלות לביצוע בהתאם.



לפעמים גם אם בדקתם שיש בידכם את כל כלי העבודה והבקרה הנדרשים כדי להגיע ליעדים הנכספים ו... לפעמים בדיוק בשלב הזה נגמרים הכוחות.

יש תוכנית מסודרת, לוחות זמנים, הגדרות ותקציבים, אבל אין רצון ומוטיבציה להניע את כל זה.

המספרים ממש לא מספיקים כדי לעורר מוטיבציה. האתגר האמיתי שלנו הוא למצוא מסע ראוי, לא להשיג תוצאות מעולות. ולכן עדיף להתמקד בפעולות ולא בתוצאות.

התמקדות בפעולות מובילה לתוצאות פי כמה יותר טובות מאשר התמקדות בתוצאה.

מי שממוקד בתוצאות עושה פחות פעולות מהפחד להיכשל, וכשעושים פחות פעולות הסיכוי להצליח יורד.

בזמנים של חוסר וודאות ותקופות שקשה למצא את המניע הפנימי להניע את הפעילות העסקית, פרטו את המטלות לביצוע לפעולות והצעדים הקנים ביותר לביצוע.

כשאנשים ממקודים תוצאות, הם חוששים להיכשל ועושים פחות ( כדי לא להיכשל).

כשהמטול נראות גדולות או קשות לביצוע, אנשים, בדרך כלל, ידחו אותם יותר יותר וגם כך, יעשו פחות.

כדי להימנע מכך, פרוט את תוכנית העבודה למטלות קטנות לביצוע. הרבה מטלות וצעדים קטנים במקום יעדים רחוקים ומטלות לגדולות.


אז כשיוצא האוויר מהמפרשים. זה הזמן לשפר את היעדים ולמצא את המסע הראוי. פעולות, לא תוצאות.



צריכים עזרה? כשתחליטו שהגיע הזמן,

עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה, מאות בעלי עסקים ויזמים עם רעיונות ומיזמים. כאלו שצמחו, הרוויחו וגדלו וכאלו שנמצאו כלא כדאיים. כולם נבחנו לעמוק, בהתאמה לבעל העסק, לכל אחד ואחד נבנתה תוכנית עבודה מדויקת עם מטרות ברורות, שמאפשרות בצורה שקופה לראות את הדרך, לאמץ את שיטות העבודה להצליח.

052-433-3090










bottom of page