פיתוח עסקי
פיתוח עסקי הנו תהליך של פיתוח וקידום תהליכים שמטרתם לייצר לעסק הגדלה בהכנסות ולאפשר לו לצמוח. תהליך זה כולל בקרה ואבחון, בניה, הטמעה וביצוע של מרכיבים ותהליכים בעסק כדי לשפר תוצאות והישגים.
כן, כל עסק צריך לעשות פיתוח עסקי! ללא פיתוח עסקי מתמיד, העסק תמיד יישאר באותו מצב ובמקרים פחות טובים הוא יישאר מאחור ועם הזמן ידעך וימות.
למי מתאים פיתוח עסקי?
פיתוח עסקי מיועד לעסקים המבקשים להגדיל את הרווחים ואת מחזור המכירות שלהם. להגדיל או להוסיף לקהל הלקוחות של העסק, להגדיל את מבחר המוצרים או השירותים שהעסק מספק, לחדור לשווקים חדשים.
פיתוח עסקי מתאים לעסק שמנהליו ובעליו החליט שיש צורך לנוע קדימה. זה יכול להיות כאשר בוחנים ורואים שהעסק תקוע ולא מתקדם, שיש קושי לממש את הפוטנציאל הקיים בו. או בהתאם להתנהלות הטבעית של עסק שדורש פיתוח עסקי בכמה שלבים בעסק.
התהליך מתאים למבקשים לשפר את תפקודי העסק, החל מתהליכי קבלת החלטות דרך ביצוע פרויקטים, תוספת עובדים, הכנסה של שירותים או קווי ייצור, הוספת סניפים, מעבר מעסק בודד לרשת וכדומה.
פיתוח עסקי מתאים לעסקים וחברות בכל קנה מידה, החל מארגוני ענק בני מאות עובדים, דרך עסקים בינוניים שיש בהם עשרות עובדים, ועד לעסקים קטנים של עובד אחד ויותר.
מתי נדרש פיתוח עסקי ?
כשיש הבנה שבתנאים אחרים ניתן לשפר את ההכנסות והרווחים. כמו כן יהיה צורך בפיתוח עסקי לעסקים שבוחנים לבצע הליך מיזוג עם עסק אחר, או הכנסת משקיע או שותף. מהלך זה נדרש גם בבחינה מחודשת של דרכי פעולה ועבודה עתידיות של העסק.
פיתוח עסקי חיוני ויידרש גם לעסקים המבקשים להיכנס לתחום חדש, כזה השונה מהקיים, מה שדורש בין היתר תכנון מערכי ייצור, אספקה ושיווק חדשים. הליך הפיתוח העסקי הוא תהליך עם שלבים קבועים. שלבים אלו יאפשרו לעסק להתפתח תוך תכנון ובקרה ובכך יעזרו להפחית את הסיכון.
כדי להבין מהו פיתוח עסקי ומתי צריך אותו, נסתכל על ' מחזור חייו' של עסק, התהליך הטבעי בעסק:
שלב התכנון - שלב התכנון הוא שלב הראשוני, שבו יש רעיון לעסק ואתם נדרשים לבדוק את היתכנותו. בשלב זה בונים את הקונספט, בוחנים את המומחיות (המוצר / שירות), מגדירים בידול, בוחרים קהל יעד, מבצעים מחקר שוק ומבקשים משוב על הרעיון מחברים, משפחה, אנשים מהתעשייה, קולגות ועוד. על פי התגובות והנתונים שמתקבלים, ניתן להעריך טוב יותר את סיכויי ההצלחה של העסק. בהמשך, מתחילים לפתח את המוצרים/שירותים שעומדים בבסיס העסק.
שלב התכנון מסתכם בבדיקת היתכנות (בדיקת כדאיות) שהוכיחה כי המוצר או השירות יוכלו להימכר, ללקוחות מסוימים במחיר מסוים.
שלב הקמה הכולל השקעה כספית - שלב זה כולל גיוס הון מתאים לפתיחת העסק, בניית תשתיות לעסק, החל ממיתוג עסקי, בניית אתר אינטרנט ועד התאמת מבנה של מפעל, מבניית נוסחאות תמחור למוצרים ועד פתיחת עוסק ברשויות, שלב זה מסתיים כאשר כל התשתיות קיימות וניתן להפעיל את העסק 'על יבש'. כלומר לייצר פיילוט או זמן הרצה, בו מפעילים את כל תשתיות העסק ומוודאים שהדברים עובדים כמו שצריך.
שלב ההפסד הצפוי - הסטרט אפ - זהו השלב בו משיקים את העסק, אחרי פיתוח ראשוני של המוצרים או שירותים. בשלב זה מתחילים לשווק ולמכור אותם, ובהתאם לתגובות משפרים אותם ומבצעים בהם את השינויים הנדרשים. כמו כן, זהו השלב בו מבצעים הערכה מחודשת של התוכנית העסקית ומתאימים אותה לתוצאות בשטח. שלב זה נחשב לשלב המסוכן ביותר בחיי העסק, ועסקים רבים לא שורדים אותו.
בשלב זה, גם אם המוצר או השירות עונים על כל הדרישות, עדיין צפוי הפסד כספי וזאת משום שייקח ללקוחותיך העתידיים, לשמוע על העסק ולהחליט לקנות בו. זהו שלב רגיש מאוד שיש להיערך אליו בהתאם.
עסק מאוזן - שלב זה מגיע לאחר שהעסק הצליח לשרוד את שלב הסטארט אפ. בשלב זה יש לעסק הכנסות. יש מספיק הכנסות כדי לשלם את כל הוצאות העסק אך עדין לא מייצר רווח כספי. העסק אינו מייצר הפסדים אך עדין לא רווחי.
עסק רווחי - שלב הצמיחה - רווח. זהו השלב בו כבר יש לעסק הכנסות קבועות ומתווספים אליו לקוחות חדשים בקביעות. בשלב זה ניכר בדרך כלל שיפור בתזרים המזומנים, וההכנסות מסייעות בתשלום תוצאות התפעול ויכולות לפתוח הזדמנויות לאפיקי עסקים חדשים. בד בבד, זהו השלב בו בעל העסק צריך להתחיל להתעסק ביותר מאשר פיתוח, ייצור ושיווק – בתחומים כמו בשירות לקוחות, עמידה בתחרות, התנהלות מול עובדים וכו'. על כן, רגע לפני ששוקלים התרחבות של העסק, זה השלב בו נדרשים לעבור מחדש על התוכנית העסקית ולראות כיצד משפרים את מודל השיווק, מודל המכירות, מודל התפעול וכו' על מנת שיתאימו לעסק גדול יותר.
.... דעיכה או צמיחה? - גם אם עשית הכל 'לפי הספר' העסק הוא דינאמי, אינו עומד במקום. אם הו עומד במקום הוא יתחיל לקמול. אז אם אתה נמצא בשלב העסק הרווחי ישנן שתי אפשרויות:
עסק שמיישם פיתוח עסקי, מכאן שתיכנס להשקעה בפיתוח החדש, תעבור לאיזון ומכאן לרווח.
2. עסק שלא נעשה בו תהליך של פיתוח עסקי תתחיל דעיכה ומכאן הדרך קצרה לסגירה.
**לפני שמגיעים לשלב זה כדאי שתהיה החלטה מודעת לאיזה כיוון הולכים.
שלבי ההקמה ותפעול של עסק בריא הם שלבים קבועים. אם תכירו את כל השלבים ותדעו באיזה שלב אתם נמצאים, זה יקל עליכם את ניהול התהליך בפרט וניהול העסק בכלל.
מה יגיע עכשיו?
אם החלטת לפתח את העסק, אתם בשלב הפיתוח העסקי -
שלב ההתרחבות
בשלב ההתרחבות העסק כבר רווחי ומוכר. זהו השלב בו מרחיבים את העסק לשווקים חדשים, לקהלי יעד נוספים אולי אפיקי הפצה חדשים, הוספת או שינוי מוצרים או שירותים. שלב זה מתאפיין בצמיחה מהירה ברווחים . לצד זאת, חשוב לא להיות שאננים בשלב זה ולתכנן את ההתרחבות בקפידה. יש עסקים שלא יתרחבו בשלב זה וזה ייקח אותם אחורה ויש כאלה שיתרחבו מהר מדי ולא יצליחו לספק את הביקוש. האתגר בשלב זה הוא מצד אחד לאתגר את עצמכם ומצד שני לבצע הערכה של הסיכונים ולהתקדם בזהירות.
שלב הבגרות
אם העסק חווה התרחבות מוצלחת, הוא יגיע במהלך הזמן לשלב הבגרות – השלב בו יש לו נוכחות דומיננטית בשוק והוא עדיין צומח, אם כי לא באותה מידה וקצב בה צמח בשלבים הקודמים. בשלב זה בדרך כלל מחליטים האם לחזור לאחור לשלב ההתרחבות ולהמשיך להתרחב, או האם למכור את העסק ולעבור הלאה.
אם קראתם עד כאן, ודאי הבנתם שפיתוח עסקי הוא פעילות קבועה הכרחית בעסק. הפיתוח העסקי הוא שיאפשר עסק רווחי לטווח הארוך. זה תחום רחב מאוד וכולל בתוכו את כל הפעולות האפשריות להרחבת הפעילות העסקית שלכם. לא משנה אם אתם עסק שזה עתה הוקם או עסק שקיים כבר עשרים שנה, אם אתם רוצים להמשיך לפעול ולהתקיים אתם חייבים לעבור דרך הפיתוח עסקי כמה שיותר.
באופן טבעי, לעסקים קטנים ובינוניים תקציבי פיתוח נמוכים בהשוואה לחברות הגדולות. המשמעות היא שעליהם לבחור בקפידה את המוצרים והשירותים החדשים אותם מתכננים לפתח. עסק קטן יבחר בפרויקטים המבטיחים בסבירות גבוהה החזר השקעה חיובי. על אף האתגרים, עסקים קטנים ובינוניים רבים מצליחים לא רק להתמודד ולשרוד נוכח האתגר, אלא אפילו לשגשג.
חשיבות פיתוח עסקי לעסקים קטנים?
הפיתוח העסקי כולל איתור, פיתוח ומימוש הזדמנויות צמיחה לעסק,
בזמן שבעסקים וארגונים גדולים הרבה פעמים נעזרים מחלקת פיתוח עסקי Inhouse, אצל העסקים הקטנים ובינוניים המצב שונה. במקרים רבים תפקיד הפיתוח העסקי, אינו קיים כלל, או שבעל העסק שממלא גם כך פונקציות רבות בעסק, מוצא עצמו אל מול עשייה נוספת שאותה יצטרך לעשות והעומס גדל. ברוב העסקים הקטנים והבינוניים אין צוות פיתוח ייעודי בכלל. כאמור זה יכול להוביל לקמילת העסק ולתהליכים לא יעילים.
למרות שהפיתוח העסקי, נתפס אצל בעלי עסקים רבים, כפריבילגיה של עסק גדול יותר, ולא יבוצע בכלל הו א הכרחי להמשכיות העסק לטווח הארוך.
מצד שני, עבור עסק קטן או בינוני, זאת משימה כמעט בלתי אפשרית להקים מחלקת פיתוח עסקי, בשל העלות הגבוהה הכרוכה בהעסקת עובדים ולמרות שפיתוח עסקי מיועד לעסקים שהוקמו כדי להישאר למשך שנים רבות, הוא לא מקבל את תשומת הלב הנדרשת. כאן המקום להיעזר ביועץ עסקי שיעזור לך, בעל העסק הקיים, לתכנן וליישם ולפתח את העסק.
פיתוח עסקי הוא תחום רחב מאוד וכולל בתוכו את כל הפעולות האפשריות להרחבת הפעילות העסקית שלכם. לא משנה אם אתם עסק שזה עתה הוקם או עסק שקיים כבר עשרים שנה, אם אתם רוצים להמשיך לפעול ולהתקיים אתם חייבים לעשות פיתוח עסקי כמה שיותר.
באופן טבעי, לעסקים קטנים ובינוניים תקציבי פיתוח נמוכים בהשוואה לעסקים או ארגונים גדולים. המשמעות היא שעליהם לבחור בקפידה את המוצרים והשירותים החדשים אותם מתכננים לפתח. עסק קטן יבחר בפרויקטים המבטיחים בסבירות גבוהה החזר השקעה חיובי.
על אף האתגרים, עסקים קטנים ובינוניים רבים מצליחים לא רק להתמודד ולשרוד נוכח האתגר, אלא אפילו לשגשג.
איך עושים את זה – פיתוח עסקי
פיתוח עסקי יכול להיעשות בשלוש רמות:
פיתוח עסקי לטווח המיידי - פעולות שיקדמו ויפתחו את העסק ויביאו לרווחיות באופן מידי. לדוגמה פעולות של שיווק ממומן. עם הקמפיין הנכון תוכלו לראות תוצאות באופן די מידי. מבצעי מכירות ועוד. נדרש תכנון כדי להגיע לקהלי היעד הנכונים, תוכן פרסומי מתאים, השקעה כספית במימון הקמפיין וכו' חשוב לזכור שכדי לראות תוצאות מיידיות צריך שכל חלקי העסק יהיו מוכנים.
פיתוח עסקי לטווח הבנוני - פעולות שיביאו תוצאות בטווח של כמה חודשים עד שנה. לדוגמה - שינוי אסטרטגית תמחור, קידום אורגני . יש לבחון את תוכנית היעדים השנתית, אסטרטגיה עסקית ואסטרטגיה שיווקית. כל אלו 'מגובים' בתקציבים, לוחות זמנים מסרים וכמובן החלטה של מי מבצע כל פעולה. אם החלטת, בעל עסק, שאתה מבצע בעצמך את כל הפעולות, חשוב לזכור לשבצם בתוך לוח הפעילות וזאת כדי שבאמת יבוצעו ולא 'יבלעו' בשלל מטלות היום יום.
פיתוח עסקי לטווח הארוך - פעולות שנועדו לחזק את תשתיות העסק וההשפעה שלהן תיראה בטווח של חודשים ארוכים או אפילו שנים. תוכנית הפיתוח לטווח הארוך, מחוברת באופן ישיר לחזון העסקי. חזון שנבנה לחמש שנים ומגובה בנתונים כמותיים. עם תוכנית עסקית וכמובן תוכנית עבודה עם לוחות זמנים.
עסק שיש לו תוכנית פיתוח לטווח הארוך, לא יצטרך או יצטרך פחות את השירות לטווח הבנוני והקצר. ידרשו בדיקות, בקרה והתאמה.
שיטות לפיתוח עסקי:
1. שיפור ושינוי מוצרים קיימים
התבססות על מוצרים או שירותים קיימים של העסק הינה פרקטיקה מומלצת לעסק קטן. לעיתים, מספיק אפילו שינוי עיצובי בלבד המצריך השקעת משאבים קטנה, על מנת להתאים מוצר קיים לקהל יעד חדש. התאמה לנישה חדשה.
צורת עבודה זאת מוזילה משמעותית את עלויות פיתוח המוצר ומאפשרת לעסקים קטנים לפתח מוצרים חדשים בתקציבים מוגבלים. עכשיו צריך לפתח, לבדוק ולצאת לשוק.
וודאו שהקהל אוהב את המוצר החדש לפני שמוציאים עליו הרבה זמן וכסף. בדיקה על מדגם מצומצם מתוך קהל היעד הפוטנציאלי תעזור להבין טוב יותר כיצד אנשים מגיבים למוצר.
ערכו בדיקת כדאיות. זהו שלב קריטי בפיתוח מוצרים או שירותים. אם נמצאה כדאיות בבדיקה, הגיע הזמן לייצר פיילוט. זאת הזדמנות אחרונה לתקן ליקויים ולהכניס שיפורים במוצר או השירות לפני שמשיקים אותו. כשהמוצר עובד בצורה משביעת רצון, זה הזמן לייצר כמות ולצאת להרצה. במידה והמכירות מתנהלות בהתאם לציפיות ניתן לעבור לייצור גדול יותר ולצאת עם המוצר החדש אל השוק תוך ביצוע ההתאמות הדרושות.
2. הוספת מוצרים חדשים לקהל קיים
מתוך הכרות עם קהל היעד שלכם אתם יודעים לומר מה הצרכים שלו, תוכלו לבחון כיצד ניתן להגדיל את 'הסל'. גם כאן יהיה צורך במחקר, בחינה פיילוט וכל אותם תהלכים שהוזכרו לפני.
3. פניה לקהל יעד חדש
מחקר מתאים יכול לגלות האם יש קהל יעד, אחר, לא זה שאתם פונים אליו, שיכול למצא צורך במוצר שלכם. יתכן כמענה של אותו הצורך של הקהל הקיים או צורך אחר שיש לקהל היעד החדש, המיועד.
בפיתוח זה יש ללמוד היטב את מאפייני והתנהגות קהל היעד. משנמצא הצורך, השלבים הבאים כמו שהוזכרו.
4. שינוי או הוספת של אסטרטגית שיווק
גם עסקים קטנים ובינוניים יכולים לייצר בעזרת אסטרטגיה שיווקית מנצחת קידום ופיתוח למוצרים או השירותים שלהם.
גם כשיש תקציבי שיווק ופרסום מוגבלים. כלים דיגיטליים יכולים לסייע ליצור מסר שיווקי משכנע המתאים לעסק קטן. כשיש מוצר הפונה לקהל יעד ספציפי, תקציב שיווק והחלטה לגבי מדיה, יש אסטרטגיה, עכשיו יש להפעילה.
5. חדשנות
הסביבה התחרותית בימינו דורשת חדשנות מתמדת לכן אם נצליח לחשוב, להבין וגם לחזות מה הולך להיות הצעד הבא, אם נוכל למצא צורך שאין עליו מענה או שיש מקום למענה נוסף, נוכל לפתח מוצר או שירות חדשניים כאלו שיתנו מענה חדש לצורך קיים או מענה לצורך חדש. השתמשו במשוב ותובנות מהלקוחות כדי לשפר כל הזמן מוצרים ושירותים, וודאו שאתם עומדים בציפיות הלקוח.
אפשריות נוספות לפיתוח עסקי:
· פיתוח שותפויות אסטרטגיות עם בעלי עסקים אחרים כדי לאתר הזדמנויות עסקיות חדשות.
· התרחבות בינלאומית
· אפיון ערוצים חדשים להגעה ללקוחות.
· חדירה לשווקים קיימים עם פוטנציאל רווח גדול יותר.
בעל עסק קטן, שים לב, על העדר הון, יכולים עסקים קטנים לפצות ברעיונות מבריקים, כוח עבודה ייעודי ואסטרטגיות חדשניות שיכולות לעזור להגדיל את הפרודוקטיביות ולהקדים את המתחרים. פיתוח מוצר בעסק קטן, הינו אתגר משמעותי שניתן להפוך להזדמנות עסקית.
מכירות ופיתוח עסקי, הן חלק מרכזי בפיתוח עסקי, על כן יש להבטיח יצירת הכנסות. ישנן גישות רבות ושונות לפיתוח עסקי מכיוון שמכירות הן לא רק מכירת מוצרים או שירותים, נוכל להתייחס לנקודות מכירה, למחירי מוצרים מהספקים, אופן מכירות שונה ( פרונטלי או דיגיטלי) ניהול מועדני לקוחות ועוד.
פיתוח עסקי תמחור והמחרה
תמחור יכול להיות החלטה מאוד מסובכת וחשוב לעשות אותה נכון. תמחור מבוסס על עלויות, ביקוש, הבנת הלקוח, הבנת השוק והבנת המוצר או השירות. לאסטרטגיית התמחור השפעה רבה על רווחיות העסק. בפיתוח העסקי יתכן ותרצו לשנות את אסטרטגיה התמחור. תמחור על פי עלויות, תמחור על פי שוק או תמחור על פי ערך.
התמחור יכול להיות קצת קשה מכיוון שהוא מחייב עסקים לדעת מה המתחרים גובים עבור המוצרים או השירותים שלהן, כמו גם מה הלקוחות מוכנים לשלם. אולם, יש אסטרטגיות תמחור והמחרה שהיועץ העסקי מגבש במסגרת תהליך הפיתוח העסקי. זהו חלק בלתי נפרד מפיתוח עסקי.
מיזוגים ורכישות
מיזוגים מתרחשים כאשר שני עסקים מחליטים לשלב את המשאבים שלהן ולשמור על שני המותגים ללא פגע, בעוד שרכישה מתרחשת כאשר שני עסקים מחליטות לשלב את המשאבים שלהן, אך מותג אחד מקבל עדיפות על פני האחר.
סיבות לרכישה או מיזוג עם עסק:
להיכנס לשוק או תעשייה חדשה. כדי לקבל גישה לטכנולוגיה חדשה, פטנטים או קניין רוחני אחר. לרכוש בסיס לקוחות,
לרכוש שם מותג מבוסס. להרחיב את כושר הייצור ולהפחית את עלויות. גישה להון נוסף להשקעה בצמיחה העתידית של החברה.
פיתוח עסקי בתנאי אי ודאות
כאשר אנו מנהלים את העסק שלנו, הרבה פעמים אנחנו נתקלים במצבים של אי ודאות, יש אירועים שמפתיעים אותנו. מלחמה, קורונה, מיתון, אינפלציה, עליית הריבית והתייקרות חומרי הגלם ועוד. אנחנו חייבים להכין את העסק שלנו להתמודדות עם מצבים חריגים. לכן פיתוח עסקי בתנאי אי ודאות הוא הכרחי ביותר.
זה נכון שעסק אכן כפוף לתופעת מחזור החיים, אבל השלבים הסופיים בחיי העסק אינם חייבים להיות סופניים אלא רק אבני דרך לקראת התחלה חדשה.
כאשר עסק גדל, מתבגר ומזדקן אנו עדים לפחות גמישות מחד ושליטה עצמית גבוהה יותר מאידך. המציאות הדינאמית בעולם העסקי מחייבת גמישות ויכולת להגיב לשינויים באופן כמעט מיידיי.
פיתוח עסקי וגמישות עסקית
ככל שהעסק בוגר יותר הוא פחות גמיש. ייתכן שחוסר הגמישות נעוץ בעובדה שהעסק הפך לגדול ומורכב יותר ולעיתים אף בירוקרטי ומאידך ייתכן שבעליו של עסק קטן שייך לדור אחד והצרכנים לדור אחר והוא אינו בקיא בתרבות הצריכה שלהם ומכאן חוסר הגמישות שלו. ככל שהגמישות פוחתת – הרלוונטיות פוחתת ביחס ישר ופער הרלוונטיות מתעצם.
מה חשוב לדעת כאשר ניגשים לבנות תוכנית פיתוח עסקי?
בשורה התחתונה – כל עסק, והכלים המתאימים עבורו.
יהיו עסקים שהפיתוח העסקי שלהם יכלול מיקוד בשירותים או מוצרים שונים שכבר קיימים בעסק ויהיו עסקים שיצטרכו לשנות אלמנטים טכניים או תמחור וזה מה שיוביל להשגת התוצאות הרצויות. כאמור, כל מקרה לגופו.
כשיש תכנית פיתוח עסקי מסודרת, היא צריכה להיות מדידה לחלוטין. אפשר לראות בקלות תוצאות, לעקוב אחר המדדים. לראות כל הזמן אם אנחנו מצליחים בתוכנית הפיתוח והגדילה שלנו, או שנדרש עוד מאמץ או שינוי. התוכנית צריכה להיות ברורה לכם. כי העסק הוא שלכם, ואף אחד אחר לא יישא אותו וייקח עליו אחריות אם לא אתם.
לכל אחד משלבי מחזור החיים של עסק ישנם אתגרים משלו, אך הפיתוח עסקי צריך לפעול ברקע לכל חיי העסק. זה מציב אתגרים חדשים של ניהול עסק. כאן ההצלחה כבר לא תלויה רק בכמה הרעיון שלנו טוב, אלא ביכולת שלנו לנהל את העסק באופן מוצלח וזה כולל לא מעט עבודה שלא בהכרח קשורה במישרין לרעיון ולתשוקה שלנו.
פיתוח עסקי אינו פעולה שאנחנו עושים רק כ'שהגענו לרווחה'. הפיתוח העסקי הוא זה שיאפשר לכם להגיע אל הרווחה.
לפעמים, נדמה לנו, כבעלי עסקים, שאף אחד מבחוץ לא יכול להבין או לבחון או לשפר, אבל עין חיצונית, מקצועית, היא בדיוק זו הנדרשת כדי להוביל את העסק קדימה.
כי מה בסך הכל צריך לדעת בעל עסק? לדאוג למוצר טוב, לתמחר נכון, בידול מובהק, לנהל תקציב, לדאוג לשירות לקוחות, לשווק, לעבוד עם ספקים, לנהל כוח אדם, לנהל תזרים מזומנים, לעמוד בלוחות זמנים, לשמר לקוחות קיימים, להביא לקוחות חדשים, לבקר את ביצועי העסק ובסוף היום.... להרוויח. ללמוד איך לעשות זאת ו....להרוויח. לשפר את השיגי העסק ו...להרוויח. להקים עסק מצליח לטווח הארוך.
עם ניסיון של למעלה מ 25 שנה בייעוץ עסקי, מאות בעלי עסקים ויזמים עם רעיונות ומיזמים. כאלו שצמחו, הרוויחו וגדלו וכאלו שנמצאו כלא כדאיים. כולם נבחנו לעמוק, בהתאמה לבעל העסק, לכל אחד ואחד נבנתה תוכנית עבודה מדויקת עם מטרות ברורות, שמאפשרות בצורה שקופה לראות את הדרך, לאמץ את שיטות העבודה להצליח.
צריך עזרה? 052.433.3090
Comentários